Home
  • Home
  • Tryk stop når du skal af i Hee eller Tim

Tryk stop når du skal af i Hee eller Tim

31 juli 2013 Nyheder


Togene mellem Tønder og Thisted standser ikke længere automatisk på alle stationer.

 Arrivas togpassagerer i Syd-, Vest- og Nordjylland skal fra mandag 12. august trykke stop for at komme af på de mindre stationer, hvor der ofte ikke er nogen, der skal hverken af eller på. Færre stop på togturen giver en mere behagelig rejse og reducerer togenes miljøpåvirkning.

 »Vi kan spare miljøet for rigtig meget CO2 ved at lade togene køre forbi de tomme stationer, fordi toget bruger væsentligt mindre brændstof, når det ikke skal accelerere fra 0 til 100. Det vil også give passagererne i toget en endnu bedre rejseoplevelse, fordi toget nu kommer til at køre længere stræk uden stop,« siger togdirektør Ivan Skødt Andersen fra Arriva Danmark.

 I toget er der stopknapper, som man blot skal trykke på, hvis man vil af. Der er ingen stopknapper på stationerne, så her skal man i stedet stille sig ud på perronen i god tid, så lokomotivføreren kan se én på lang afstand.

 »Lokomotivførerne nedsætter hastigheden, når togene nærmer sig de mindre stationer, så de kan nå at standse, hvis der står passagerer på perronen,« siger Ivan Skødt Andersen.

 Samme køreplan

 Køreplanen vil ikke blive ændret, så togene vil stadig nå frem til stationerne på samme tid som hidtil. Det bliver til gengæld lettere at overholde køreplanen, da der nu vil være bedre mulighed for at indhente en eventuel forsinkelse.

 På Tønderbanen mellem Tønder og Esbjerg har passagererne siden 1. marts 2013 trykket stop for at komme af på otte mindre stationer, og erfaringerne har været så gode, at forsøget allerede nu bliver udvidet til at omfatte hele strækningen fra Tønder i syd til Thisted i nord. Forsøget fortsætter frem til 8. december 2013.

 På følgende stationer standser toget kun, hvis der er passagerer, som skal af eller på:

 Tønder – Esbjerg

 Tønder N

 Visby

 Døstrup

 Brøns

 Rejsby

 Hviding

 Sejstrup

 Esbjerg – Skjern

 Spangsbjerg

 Gjesing 

 Varde Kasserne 

 Varde Nord 

 Sig 

 Gårde

 Skjern – Struer

 Hee 

 Tim

 Bur

 Struer – Thisted

 Humlum

 Oddesund Nord

 Uglev

 Lyngs

 Ydby

 Hørdum

Sjørring