Home
  • Home
  • Unge designer fremtidens Ringkøbing i pap

Unge designer fremtidens Ringkøbing i pap

23 april 2013 Nyheder


Unge og deres ideer til fremtiden er populære i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

I uge 15 mødtes unge fra hele Ringkøbing-Skjern Kommune på spillestedet ”Generator” i Ringkøbing for at diskutere, hvad de gerne vil have på dagsorden.
Nu inviterer et landsdækkende projekt unge til en workshop, hvor de over to dage skal arbejde med konkrete ideer til fremtidens Ringkøbing. De bedste bud bliver bygget op i meterhøjt pap i naturlig størrelse. Det sker på Generator onsdag den 24. og torsdag den 25. april, begge dage fra kl. 16.00 til 21.00.
– Workshoppen er en del af det landsdækkende projekt, der hedder ”12 byer på 12 måneder”, fortæller Anne Emkjær Gregersen, der er arkitekt og projektleder. –
Formålet er at skabe dialog med unge og udfordre dem til at pege på de ressourcer og potentialer, som de 12 udvalgte byer rummer, siger hun.
– Workshoppen indledes blandt andet med mental mapping, hvor de unge skal tegne byen, som de oplever den. Derefter skal de eksperimentere med at designe nye steder og elementer i byen i 1:1 modeller af pap, fortæller Anne Emkjær Gregersen.
– Det er en særlig oplevelse at tænke ideer og med egne hænder bygge modeller af

dem i naturlig størrelse for derefter at bevæge sig rundt i et unikt øjebliks univers. Jeg er sikker på, at de unge vil opleve det som en spændende måde at tænke nyt på, siger hun.
Unge mellem 15 og 26 år kan tilmelde sig workshoppen på anne.emkjaer.gregersen@rksk.dk
Torsdag aften er der fernisering på pap-byen kl. 20.30, hvor alle er velkomne. Bandet Eirene spiller og Anne Skarby synger, mens man kan gå rundt og opleve de meterhøje modeller.