Home
  • Home
  • Unge lærte om vandet, havet og stranden

Unge lærte om vandet, havet og stranden

3 august 2013 Nyheder


I denne uge har 14 seje drenge og piger mellem 8 og 13 år været på Ocean Rescue Camp – kystlivredder camp – hvor de har lært en masse om vandet, havet og stranden, men også om førstehjælp og livredning.

 Ugen startede for de unge aspiranter i Ringkøbing Svømmehal mandag mens de tirsdag var en tur i Ringkøbing Fjord. Onsdag skulle de for første gang prøve kræfter med Vesterhavet på Sydstranden i Hvide Sande, lige som det også torsdag og fredag foregik på vesterhavsstrandene i skiftevis Søndervig og Hvide Sande.

  I kurset indgår førstehjælp, svømmeteknik, træning med rescue board og meget mere. Kystlivredder Camp’en byder på sjov, anderledes og spændende træning med udgangspunkt i de færdigheder, som en kystlivredder skal beherske. Der er altså masser af action, læring og gode oplevelser for alle aspiranterne.

  Ocean Rescue Camp foregår i et samarbejde mellem DGI, Ringkøbing Svømmehal og projektet ”Fremtidens Superstrand”. Tre til fire instruktører er med de unge aspiranter på alle tidspunkter, for at hjælpe og guide dem på bedst mulig vis. To af instruktørerne er uddannede kystlivreddere fra Nordsjælland, mens to lokale instruktører er i gang med at blive uddannet til kystlivredder, så de næste år kan stå for Ocean Rescue Camp på egen hånd. På strandene i Søndervig og Hvide Sande foregår alle øvelser også i tæt samarbejde med Trygfondes Kystlivreddere.

 Ocean Rescue Camp er vigtigt læring for at de unge aspiranter i fremtiden kan lære at begå sig bedst muligt i havet – som kan være farligt selv på stille sommerdage. Og hvem ved – måske er der en livredder eller to gemt blandt de seje aspiranter.