Home
  • Home
  • Vær med til at rydde op på din strand
dummy

Vær med til at rydde op på din strand

1 august 2013 Musiknyt


Ringkøbing-Skjern Kommune bakker op om et nyt initiativ fra ”Hold Danmark Rent”, der skal motivere lokale kræfter til at fjerne affald på strandene to gange om året.

Kommunen og ”Hold Danmark Rent” søger derfor frivillige, der vil bruge nogle timer til at gøre rent på strandene i kommunen lørdag den 21. september.

De danske kyster og især strande, hvor badevandet er godt, er yndede rekreative områder for såvel den lokale befolkning som turister.

De fleste af os, synes det er rarest at være på stranden, når vi ikke skal være bange for at træde i et stykke ispapir, glasskår eller cigaretskod. Det ser ikke pænt ud og det kan være farligt for både dyr og mennesker.

”Hold Danmark Rent” vil derfor lave en årligt tilbagevendende dag, hvor frivillige samler affald op og registrerer det, så vi kan få viden om, hvad der ligger smidt på strandene, og hvor det kommer fra, siger Michael Jakobsen, landinspektør i
Ringkøbing-Skjern Kommune.

Man ved, at hvis der ikke allerede ligger affald på stranden, så smides der mindre. Du kan være med til at indsamle viden om hvilket affald, der ligger på strandene, med henblik på at tilrettelægge forebyggende kampagner.

Praktisk info
Hvornår: Den 21. september – International Coast Clean Up Day
Hvorhenne: En strand nær dig i Danmark
Hvordan:
• Du tilmelder dig på hjemmesiden www.renstranddag.dk, så vi kan sende relevant information inden dagen.
• Du skal møde på din strand d. 21. september, og indsamle
og registrere affald.
• Vi udsender sække og handsker til større grupper som
ønsker at samle affald op.
• For at vi kan indsamle viden om hvilket affald, der ligger på stranden, skal du registrere det affald, du indsamler. Det kan du gøre enten ved hjælp af et program, som kan hentes til din smartphone eller ved at benytte et optællingsskema.

Du kan finde mere information og tilmelde dig på:
www.renstranddag.dk og facebook.dk/renstranddag