Home
  • Home
  • Værtskab i verdensklasse sparket i gang af Arne Nielsson

Værtskab i verdensklasse sparket i gang af Arne Nielsson

25 april 2013 Nyheder


Destination Ringkøbing Fjord sparkede onsdag aften en større turisme satsning omkring værtskab i gang i Fiskeriets Hus i Hvide Sande. Arrangementet var kick off på et værtsskabs forløb for områdets turismeaktører der løber hen over foråret 2013.

 

Aftenens helt store oplevelse var den 10 dobbelte verdensmester og OL sølvvinder i kanoroning Arne Nielsson, som holdte et inspirerende og motiverende foredrag hvor han opfordrede alle til at ”spille hinanden gode” – noget han i høj grader kender fra sin tid som professionel sportsudøver. Han opfordrede også til flere ”hænder over hovedet dage” som kan betyde gladere medarbejdere og derigennem resultere i mere tilfredse gæster.

 

Mere end 90 ledere og ejere fra turismeerhvervet deltog i arrangementet og Anders Thygesen fra Feriehusudlejnings bureaet Esmarch, som har været en klar fortaler for initiativet igennem længere tid, er glad for at det endelig er blevet en realitet: ”Værtskab skal forankres i hver enkel virksomhed, men kun i fællesskab kan vi styrke destinationen som en helhed”.

 

Udover Arne Nielsson var konsulentfirmaet Bergman Smit også på banen. De skal stå for det efterfølgende forløb, hvor målet er, at alle turismevirksomheder i området har mulighed for at sende deres medarbejdere på kursus i at blive en endnu bedre vært for områdets gæster.

 

Flere analyser af kystturisme har vist, at service og oplevet kvalitet for pengene er lav i området, og derfor er satsningen en nødvendighed for at løfte oplevelsen for turisten. Turistdirektør Lykke Nielsen Høj siger: ”Konkurrencen om hver enkel turist er benhård både nationalt og internationalt. Vi er privilegeret her i området og har været vant til, at vores gæster kom nærmest af sig selv. De senere år har pilen desværre peget en anden vej, og vi må derfor stå sammen om, at alle gæster, der holder ferie i området, rejser hjem med en god oplevelse i bagagen – og også gerne fortæller deres venner og familie om det”.