Home
  • Home
  • Venstre vælger ny lokal kandidat til regionsrådet

Venstre vælger ny lokal kandidat til regionsrådet

13 august 2013 Nyheder


Bertel Jensen, Troldhede, har valgt at trække sig som en af Venstres tre lokale kandidater i Ringkøbing-Skjern Kommune ved efterårets valg til regionsrådet i Region Midtjylland.

Bertel Jensen, der egentlig havde valgt at stoppe sin politiske karriere som mangeårigt byrådsmedlem, lod sig i foråret overtale til at stille op, da det nuværende regionsrådsmedlem Torben Nørregaard, Videbæk, meddelte, at han ikke ønskede at genopstille.

Men efter en henvendelse fra Bertel Jensen, der tilbød at trække sig for at give den tidligere borgmester muligheden for at komme på listen, har Torben Nørregaard foretaget en ny vurdering:

”Jeg er nu indstillet på at stille op som kandidat, da min situation er ændret i forhold til udmeldingen i januar”, siger Torben Nørregaard.  

”Mit stærke ønske er, at Torben Nørregaard kan placeres på min plads. Det har han nu overvejet og sagt ja tak. Vi har derfor besluttet at overlade det videre til Venstres bestyrelse”, siger Bertel Jensen.

”Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune har tre pladser på partiets liste til regionsrådsvalget. De blev alle besat ved vores generalforsamling i marts, men med Bertel Jensens ønske om at forlade sin plads på listen, bliver vi nødt til at holde et suppleringsvalg og finde en ny kandidat til hans plads”, siger Jens Nicolai Vejlgaard, formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han glæder sig over, at Torben Nørregaard er villig til at genopstille, men understreger, at der naturligvis kan melde sig andre kandidater til den ledige plads.

Valget træffes den 28. august, hvor kommuneforeningen har indkaldt til opstillingsmøde i forbindelse med et åbent gruppemøde, hvor alle partimedlemmer har adgang. Udover at vælge ny kandidat til regionsrådet står der også debat om det kommunale budget for 2014 på dagsordenen.

Valget til regionsrådet finder sted den 19. november, hvor der også er kommunalvalg. De to øvrige kandidater fra lokalområdet ved regionsrådsvalget er Bent Dyrvig, Finderup, og Hans-Christian Blichfeldt-Christensen, Hvide Sande.

Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune har i dag to medlemmer af regionsrådet. Udover Torben Nørregaard er det Harry Jensen, Stauning. Han genopstiller ikke, men satser i stedet på en plads i EU-parlamentet, som der er valg til i maj 2014.