Home
  • Home
  • Vestas støtter oplevelsespark med 9 mio.

Vestas støtter oplevelsespark med 9 mio.

6 februar 2015 Musiknyt


Vestas vil donere 9 mio. kr. til Ringkøbing-Skjern Kommunes nye oplevelsesunivers KRAFT med fokus på de stærke vestjyske naturkræfter

Vestjylland er stedet, hvor naturens vilde kræfter kan opleves på egen krop, blandt andet i form af Vesterhavets kraftfulde bølger og den hårde vind. Naturkræfter, som landsdelen også er kendt for at udnytte – ikke mindst ved hjælp af vindenergi. Ringkøbing-Skjern Kommune er et internationalt flagskib, hvor den førende vindmølleteknologi både produceres og er opstillet.

Oplevelsesparken KRAFT skal efter planen formidle viden om netop disse stærke naturkræfter, til både turister og lokale, gennem både indendørs og udendørs action-prægede, sanselige og videnstunge installationer. Parken kommer til at ligge lige uden for Ringkøbing by, og Vestas har valgt at støtte projektet for at styrke Ringkøbing-Skjern Kommunes brand som internationalt flagskib for vindenergi, forklarer teknologidirektør og medlem af Vestas’ koncernledelse, Anders Vedel:

”Vestas er født i Ringkøbing-Skjern, og vi har fortsat tusindvis af medarbejdere i kommunen. Vi er stolte af at være en del af et internationalt flagskib for vindenergi, som folk fra hele verden besøger for at blive klogere. Vi håber, at KRAFT kan medvirke til at understrege den position, og derfor har vi forpligtet os til at støtte anlægget med 9 millioner kroner.”

Borgmester Iver Enevoldsen tilføjer:

”Vi er særdeles glade for støtten fra Vestas og det positive signal, det er med til at sende. KRAFT bliver en stor og vigtig turismemagnet, ikke kun for Ringkøbing-Skjern Kommune, men for hele Vestjylland. Vestas’ tilsagn til at støtte anlægsprocessen kommer ovenpå, at 500 af vores lokale virksomheder har stået sammen om en fælles opbakning til KRAFT. Begge dele vil vi bruge som en klar opfordring til, at andre kommer med i projektet. ”

Om KRAFT

KRAFT er et vidensbaseret oplevelsescenter, der med afsæt i naturens kræfter skal få de besøgende til at blive mere bevidste om deres handlinger i hverdagen.

Naturens kræfter er KRAFTs DNA, og de rummer uendelige oplevelsesmuligheder. Gennem historiefortælling sættes der ord på naturkraften i den form, som kan opleves i Vestjylland, men fortællingen bredes ud til at omfatte hele Danmark og resten af verden.

KRAFT blev for alvor skudt i gang i 2010, da der blev indgået en såkaldt resultatkontrakt mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Region Midtjylland under initiativet ”Internationale oplevelsesfyrtårne”.

KRAFT bygger på en lang række partnerskaber med bl.a. Aarhus Universitet, Designskolen i Kolding samt CLEAN (Danmarks største klynge af cleantech interessenter) og indgår som strategisk infrastrukturprojekt i Den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017.

KRAFT fase 1 forventes at have et samlet økonomisk omfang på 225 mio. kr. og forventes indviet i 2017.

Læs mere på www.kraftnet.com.

Om Vestas i Ringkøbing-Skjern Kommune

Vestas har en samlefabrik i Ringkøbing, der producerer naceller, og en fabrik i Lem, der producerer vinger.

Udover produktion er der i kommunen samlet en række aktiviteter i Ringkøbing og Lem inden for forskning og udvikling samt inden for salg og service i Videbæk.

Vestas beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere i kommunen.

Medarbejderstaben repræsenterer cirka 19 forskellige nationaliteter.

Danmarks største vindmøllepark på land står få kilometer uden for Ringkøbing og består af 22 Vestas V112-3.3MW vindmøller.

Udover de statslige testarealer har Vestas en vindmøllepark ved Lem Kær uden for Ringkøbing til test af forskellige nye komponenter og løsninger.