Home
  • Home
  • #Videbæk-medarbejder bag bedste trafikråd
dummy

#Videbæk-medarbejder bag bedste trafikråd

9 december 2014 Musiknyt


Uopmærksomhed i trafikken er skyld i alt for mange ulykker. Det vil de ansatte i 18 kommuner være med til at gøre noget ved. Nu bliver deres bedste råd belønnet – en af vinderne arbejder i Ringkøbing-Skjern.
På torsdag kåres Henrik Sørensen, der arbejder i Vej & Park, som en af tre vindere på landsplan for at indsende sit bedste råd til, hvordan han selv og kollegerne kan blive mere opmærksomme bag rattet.

 

Præmien, der er et weekendophold i Lalandia, overrækkes torsdag d. 11. december klokken 12 på Driftcenter Øst, Fabriksvej 26, 6920 Videbæk af trafikingeniør Michael Steen Vejrup.

 

Færre opkald giver større trafiksikkerhed

Henrik Sørensen har indsendt sit vinderråd i forbindelse med kampagnen ”Kør bil, når du kører bil, ” hvor de ansatte i Ringkøbing-Skjern er blevet opfordret til at gå foran i kampen for bedre trafiksikkerhed.

 

Han har vundet, fordi rådet er klart, konkret og meget brugbart for alle trafikanter. Rådet lyder:

 

Aftal med kollegerne og lederne, hvornår ikke-akutte telefonsamtaler skal finde sted.

Vi har en fast kutyme med, at man ringer med nye arbejdsopgaver om eftermiddagen. Så kan man planlægge og modtage sine arbejdsopgaver, mens man holder stille. Det giver trafiksikkerhed og en mere effektiv arbejdsdag, når man ikke bliver ringet op flere gange dagligt.

 

Henrik Sørensens gode råd er en indarbejdet del af hverdagen i Vej og Park, og her er der fuld opbakning:

 

– Vi er utrolig stolte over, at det er en medarbejder fra vores kommune, der har vundet. Henriks gode råd er meget brugbart for alle, der kører i arbejdstiden. Det handler nemlig om, at planlægning kan give større trafiksikkerhed, siger trafikingeniør Michael Steen Vejrup, der er tovholder på den lokale del af trafiksikkerhedskampagnen.

 

– Alle kan være med til at gøre en forskel, og det har Henrik gjort ved at dele sit gode råd, så endnu flere kan blive inspireret til at huske at køre bil, når de kører bil, siger Michael Steen Vejrup.

 

Ros til de mange konkurrencedeltagere

Det er fristende for mange at tjekke mobilen, taste på GPS´en eller rode med papirer, mens man kører i trafikken og har travlt. Det er nogle af grundene til, at der er uopmærksomhed involveret i over hver tredje dødsulykke i trafikken.

 

Derfor er det også ekstra glædeligt, at så mange har engageret sig i kampagnen og konkurrencen og bidraget med 334 gode råd.

 

– Det er helt fantastisk, at vi har modtaget så mange gode råd. Det viser, at medarbejderne er meget engagerede, når det handler om at tage kampen op imod uopmærksomhed i trafikken, siger Ursula Friis, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

Om konkurrencen

Den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil” er netop gennemført, og Ringkøbing-Skjern Kommune valgte sammen med 17 andre kommuner at gøre en ekstra indsats. Ved hjælp af bl.a. klistermærker, postkort og plakater er de ansatte blevet mindet om, at når de kører bil – enten i arbejdstiden eller i fritiden – så kræver det fuld opmærksomhed på trafikken.

 

I alt 334 medarbejdere fordelt på de 18 kommuner har deltaget i konkurrencen om et godt råd til, hvordan man bliver opmærksom bag rattet.

 

Der er udtrukket tre vindere fra henholdsvis Ringkøbing-Skjern, Vesthimmerlands og Næstved kommuner.

 

Forsikring & Pension står bag præmien, som er et weekendophold i Lalandia.

Bag kampagnen og konkurrencen står Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

 

Fakta

Uopmærksomhed er involveret i 35 % af dødsulykkerne på vejene (kilde: Vejdirektoratet).

 

Hvis du kører 50 km/t og tjekker din mobil i 5 sekunder, så svarer det til at køre 70 meter i blinde (kilde: Rådet for Sikker Trafik).

 

26 % føler, at andre skal kunne få fat i dem pr. telefon, selvom de kører bil. Men kun 14 % har en forventning om, at deres eget opkald besvares, hvis den kaldte person kører bil

(kilde: Rådet for Sikker Trafik).

 

Se flere gode råd

Se, hvilke 18 kommuner der deltog i konkurrencen – og se flere gode råd om at være opmærksom i trafikken fra medarbejderne i de 18 kommuner her